Neuscorrectie


De neus speelt een belangrijke rol, zowel op esthetisch vlak als om goed te kunnen ademen. Het is dus prioritair om dit orgaan goed functionerend te houden en het een esthetische uitstraling te geven die past bij de vorm van uw gezicht.
Neuzen zijn er in alle maten: groot, klein, haaks, spits, dik, gebogen en noem maar op. Mogelijk is de vorm van uw neus niet esthetisch en gaat u zich om die reden isoleren. Goed nieuws: het wijzigen van de vorm van uw neus is tegenwoordig veel eenvoudiger en efficiënter geworden.
Hieronder leggen we u alles uit over de neuscorrectie, ook rhinoplastie genoemd.
Laat u niets wijsmaken. Dankzij nieuwe methodes en het gebruik van een nieuwe generatie neussiliconen heeft een neuscorrectie heel wat aan comfort gewonnen. Het is na fillers en botox tegenwoordig één van de meest uitgevoerde operaties.

 

Voor wie is de neuscorrectie geschikt?
Een neuscorrectie is geschikt voor
- mensen die ontevreden zijn met de vorm van hun neus
- mensen die moeilijk kunnen ademhalen door de manier van kromming van hun neus
- mensen met een misvormde neus ten gevolge van stoten, trauma's of ongevallen
De leeftijdsgrens voor een neuscorrectie is minimum achttien jaar. Dan pas is de ontwikkeling van de neus voltooid. Uitzonderingen worden gemaakt voor mensen die een ongeval hebben gehad of hun neus stootten. Die komen toch op jongere leeftijd in aanmerking voor rhinoplastie of neuscorrectie.

 

Het evalueren vóór de operatie
Vooraleer u beslist om uw neus te laten corrigeren, stellen we u vragen en peilen we naar uw verwachtingen.
- Verloopt uw ademhaling moeilijk?
- Hebt u last van seizoensgebonden allergie?
- Werd u reeds door een KNO-arts onderzocht?
- Had u een ongeval of kreeg u een klap op de neus op jonge leeftijd?
- Onderging u reeds een neusoperatie?
Deze vragen zijn belangrijk voor de plastisch chirurg die u zal opereren. Hij wil aan uw verwachtingen voldoen en begrijpen wat u wilt.

 

Een neuscorrectie in Turkije
Onze neuscorrecties vinden plaats in Turkije, omwille van verschillende redenen. Turkije is het derde grootste esthetische chirurgiecentrum ter wereld, reeds meer dan vijftien jaar. Mensen stromen van over de hele wereld toe voor plastische chirurgie.
De prijzen zijn laag en het comfort hoog.
De specialisten hebben jarenlange ervaring en zijn een kei op vlak van rhinoplastie. Wij ontvangen elke dag vragen hierover, maar kunnen u geruststellen. U zorgen maken is voor niets nodig.

De verschillende stappen van de rhinoplastie-operatie
De operatie gebeurt onder volledige verdoving en duurt ongeveer twee uur. Na drie uur bent u terug op de kamer. Soms is het nodig om de neus met kraakbeen aan te vullen. Dan duurt de operatie langer.
Wij verkiezen open neuschirurgie (in tegenstelling tot gesloten neuscorrectie, die ook bestaat). Op die manier zien we de zaken beter en kunnen we comfortabeler ingrijpen.
Na de operatie plaatsen we een siliconenkussen in uw neus. Op de bovenkant van uw neus komen plastic balken om uw neus te beschermen.
Tijdens de operatie krijgt u pijnstillers. Daarom mag u er in de eerste vier uur na de operatie geen bijkomend nemen. Om de nacht door te komen, krijgt u antibiotica en pijnstillers. Pijn tijdens de eerste 24 uur is normaal.
De nacht na uw neuscorrectie krijgt u ijs van de verpleegkundige. Na uw ontslag uit het ziekenhuis blijft u dit gebruiken.
De eerste dagen na de operatie zal uw neus gezwollen zijn en blauwe plekken vertonen. Dit is volkomen normaal. Na twee tot drie dagen vermindert dit.
Vlak na de neuscorrectie zal ademhalen moeilijk gaan. Daarvoor dienen de crèmes en neussprays die u van ons krijgt. Na één nacht ziekenhuis krijgt u na controle uw ontslag.

Neustampon verwijderen en laatste nazicht
De neuskussentjes verwijderen we een week na de operatie. Er zijn geruchten dat dit een lastig iets is, maar tegenwoordig is dit eenvoudig en pijnloos. U zult niets merken van het verwijderen van de siliconentampon, want die heeft een gladde structuur.
Tijdens dezelfde consultatie worden de hechtingen aan de punt van de neus verwijderd. In plaats van de spalk wordt een tape op de neus gekleefd. We bevelen aan om die een week te laten zitten.

 

Het herstel
Voor uw herstel is het belangrijk om op een aantal zaken te letten.
- Houd de siliconen de eerste week na de neuscorrectie schoon.
- Gebruik de crèmes en sprays die u van ons krijgt.
- Breng drie dagen ijs aan op uw neus. Dit voorkomt zwelling en oedeem.
- Probeer verkoudheid en griep te vermijden.
- Doe de eerste maand geen zware inspanningen, met inbegrip van zwaar tillen.
- Draag de eerste zes maanden geen bril.
- Blijf zoveel mogelijk uit de zon.
- Wees zo voorzichtig mogelijk met uw neus.
Ongeveer na een maand zijn alle zwellingen verdwenen. Na zes tot zeven maanden zijn de hobbels volledig verdwenen.

Prijzen voor een neuscorrectie
We bieden onze klanten een pakketprijs aan, met alle kosten voor hotel, transfers, medicatie en operatie inbegrepen. De prijzen voor onze neuscorrecties vindt u bij prijslijst.
Uw neuscorrectie wordt uitgevoerd in een A-klas ziekenhuis in Turkije. Verblijven doet u in een viersterrenhotel en uw wordt door een VIP-busje opgehaald op de luchthaven. Tijdens uw operatie en verblijf kunt u een beroep doen op onze zorgassistent.