Meso-therapie  Behandelingen

Mesotherapie

In 45 minuten een jongere huid

Wanneer is Mesotherapie een geschikte behandeling?

Voorbeelden van indicaties om mesotherapie te laten doen zijn:

Huidveroudering;

Huidverslapping;

Rimpels;

Lijntjes;

Doffe huid;

Volume verlies;

Preventief; voorkomen van huidveroudering;

Versterken en verbeteren van beschadigde huid door bijvoorbeeld zon, roken, milieuvervuiling etc.;

Voor diegene die een aanvulling zoekt op zijn of haar dagelijkse (anti-age) huidverzorging en de werking hiervan wil verdiepen.

Hoe werkt Mesotherapie?

Mesotherapie wordt met veel succes toegepast in de strijd tegen huidveroudering. Het verbetert het huidbeeld en helpt rimpels vervagen. Mesotherapie is al in 1952 ontwikkeld door de Franse arts Dr. Michel Pistor en is gebaseerd op het toedienen van werkzame stoffen juist daar waar ze nodig zijn. Dit betekent dat er door middel van prikjes in de huid een combinatie van lichaamseigen stoffen, zoals hyaluronzuur, en een mix van vitaminen, mineralen worden ingebracht.

Met het ouder worden verliest de huid collageen en elastine en daarmee elasticiteit en vitaliteit. Bij het oppervlakkig injecteren wordt er een vitamine- en mineralencomplex dat de werking van fibroblasten stimuleert gebruikt. Fibroblasten zorgen ervoor dat de huid collageen aanmaakt en de elasticiteit verbetert. Het aanwezige hyaluronzuur herstelt de vochtbalans in de huid.

Doet mesotherapie pijn?

De snelheid van injecteren is zodanig dat de naaldjes al weer teruggetrokken zijn voordat het lichaam registreert dat er een prikje in de huid is geweest. Tevens wordt er gewerkt met zeer dunne naaldjes en gaan de naaldjes oppervlakkig in de huid, gemiddeld tot 2mm diep, waardoor Mesotherapie een minimale pijnsensatie kent.

Hoeveel mesotherapie behandelingen heb ik nodig?

Wilt u de huidveroudering tegengaan of in combinatie met gezichtsbehandelingen, dan kan één behandeling al genoeg zijn. Heeft u huidveroudering zoals rimpels en/of volumeverlies, dan wordt een kuur van zes behandelingen geadviseerd. Na een kuur wordt één behandeling in de drie maanden geadviseerd om het resultaat vast te houden.

Na de mesotherapie behandeling:

Na een behandeling met Mesotherapie is het behandelde gebied een beetje rood. De huid kan gloeien en wat strak aanvoelen. Mogelijk kunnen er kort na de behandeling lichte blauwe plekjes ontstaan, die echter snel verdwijnen en veelal volstrekt pijnloos zijn.

Resultaat van mesotherapie:

Het effect van mesotherapie is meestal na drie dagen zichtbaar. Uw huid wordt strakker, stralender en oppervlakkige rimpels vervagen.

Huidverbetering (80% verbetering van de huid poriën);

Fijne rimpels vervagen;

Verbetering van de hydratering en structuur van de huid (huidversteviging);

Verbetering van de kwaliteit en uitstraling van de huid.

De voordelen van mesotherapie:

Geen lichaamsvreemde stoffen;

Snel zichtbaar resultaat;

Natuurlijk resultaat;

Minimale pijnsensatie;

Veilig apparaat.

Kliniek Donders betekent een schone en veilige omgeving voor u om lekker te ontspannen. Wij doen er alles aan om een goede hygiëne, veilige apparatuur en een prettige sfeer te waarborgen. Een bezoek aan Kliniek Donders blijft echter altijd voor eigen risico. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor diefstal, verlies of schade. Evenmin wordt aansprakelijkheid aanvaard voor schade aan mens of goed ontstaan in het complex.