tattoo laser

De belangrijkste eigenschappen van een tatoeagelaser zijn de golflengte (nm), de pulsduur (picoseconde) en het piekvermogen.

 

De golflengte bepaalt de kleur van het laserlicht en hoe goed het laserlicht door de tattoo inkt wordt geabsorbeerd. Om tattoos in alle kleuren effectief te behandelen zijn er meerdere kleuren laserlicht Alle inktkleuren zoals zwart, groen, blauw, geel, rood, paars, bruin enz. zijn zonder problemen met de Yag laser te behandelen.

 

Tijdens je tattoo laserbehandeling wordt er door de laser een lichtbundel gericht op je tatoeage. Deze lichtbundel wordt geabsorbeerd door de inkt van je tattoo in de huidlaag. Door de energie van de laser valt de inkt in kleine deeltjes uiteen en wordt het door het lichaam afgevoerd als afvalstoffen.

 

Is het u ooit opgevallen hoe warm uw zwarte T-shirt wordt op een zonnige dag? De inkt in een tattoo is te vergelijken met uw zwarte T-shirt. De tattoo inkt absorbeert de lichtenergie van de laser, waardoor de inktdeeltjes uiteenvallen.

 

De minuscule inktdeeltjes kunnen makkelijker door het lichaam worden afgevoerd, waardoor de tatoeage uiteindelijk sneller verdwijnt zonder huidbeschadiging of achterblijvende littekens.

 

Het aantal behandelingen dat nodig is om de tattoo te verwijderen, schommelt meestal tussen de 5 en 8 behandelingen. Het resultaat en het aantal behandelingen hangt af van:

  • De diepte en de ouderdom van de tatoeage
  • De gebruikte inktsoort en de kleuren.
  • De dikte van de huid en de plaats van de tatoeage.
  • De aanwezigheid van meerdere tatoeages over elkaar.
  • Het persoonlijk afweersysteem.

 

Doet het pijn?

  • Het is niet pijnloos maar kan makkelijk worden verdragen zonder verdoving.
  • Na een laserbehandeling voor de verwijdering van tatoeages kan er een lichte zwelling ontstaan, en soms verschijnt er een blauwe verkleuring
  • Het risico op littekens is verwaarloosbaar.

 

Als u bij ons online een afspraak maakt , dan betaald u €50-, dit is het start tarief voor een tattoo van maximaal 5 cm bij 5 cm. wilt u van te voren weten wat u voor uw tattoo betaald pet behandeling. stuur ons dan eerst een mail voordat u een afspraak inplant. 

 

Kliniek Donders betekent een schone en veilige omgeving voor u om lekker te ontspannen. Wij doen er alles aan om een goede hygiëne, veilige apparatuur en een prettige sfeer te waarborgen. Een bezoek aan Kliniek Donders blijft echter altijd voor eigen risico. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor diefstal, verlies of schade. Evenmin wordt aansprakelijkheid aanvaard voor schade aan mens of goed ontstaan in het complex.