DijbeenliftVooral bij vrouwen is een dijbeenlift een populaire operatie. Verslapte bovenbenen, zowel aan de binnen- als buitenkant, zien er minder fraai uit. Dit kan een flinke buts in het zelfvertrouwen geven. De verslapping kan tot stand komen door snel afvallen na bijvoorbeeld een maagverkleining of andere veranderingen in het gewicht in combinatie met een ongebalanceerd dieet en niet tot weinig sporten. Ook speelt het ouder worden een rol in verslapping van de huid en eist de zwaartekracht zijn tol.

Verslapte huid rond de benen: de negatieve effectenHoewel het ook bij mannen voorkomt, zijn vrouwen er vaker slachtoffer van. Omdat de verslapping van de huid al bij de liezen begint, is het dragen van zwemkleding voor veel vrouwen met dit probleem een lastige outfit. Ook andere zomerkledij zoals korte rokjes slaan ze veelal over, daar er op de knie een huidoverschot zichtbaar is. Het kiezen van een leuke outfit die goed past bij het weer en hoe de medemens zich daarnaar kleedt kan zo een groot probleem worden.

Hoe gaat een dijbeen operatie (dijbeenlift) in zijn werk?Voordat de operatie plaats kan vinden worden er diverse controles uitgevoerd op de gezondheid van de patiënt en vinden er nog wat andere voorbereidingen plaats. De behandeling vindt plaats onder narcose en duurt ongeveer 2 à 3 uur. De chirurgische incisie gaat vanuit de lies naar de binnenkant van de knie en kan worden gecombineerd met liposuctie. Hierbij wordt het overtollige vet dat zich onder de huid heeft opgehoopt in dit gebied verwijderd. Na één overnachting kan de patiënt uit het ziekenhuis worden ontslagen. Na 3 dagen vindt nog een laatste controle plaats en als alles in orde is kan het hele proces worden voltooid.

Kan de dijbeenlift worden gecombineerd met andere operaties?Naast liposuctie van de dijen kan de dijbeenlift ook worden gecombineerd met een buikwandcorrectie, armlift en liposuctie in deze gebieden is eveneens mogelijk, al dan niet met de operatie erbij. Ook een borstlift of borstvergroting kan direct met de dijbeenlift worden meegenomen. Hoe meer er tegelijk wordt gecombineerd, hoe meer rekening gehouden dient te worden met de algehele gezondheidstoestand van de patiënt.

Het proces na een dijbeenliftNa de dijbeenlift moet de patiënt een maand lang een speciaal korset dragen. Deze wordt op de operatiekamer aangedaan. Ook dienen de andere nazorgmaatregelen in acht te worden genomen om het herstel te bevorderen en de kans op complicaties te verkleinen. Zo kan er na 2-3 dagen weer worden gedoucht en zijn blauwe plekken en zwellingen op en rond de geopereerde gebieden heel normaal. Om het risico op een infectie te voorkomen moet de antibioticakuur helemaal worden afgemaakt en activiteiten waarmee de benen en eventueel andere geopereerde lichaamsdelen worden geforceerd moeten zo veel mogelijk vermeden worden. Sporten mag pas na 2 maanden. Het litteken op het been bestaat uit een dunne lijn die in de loop der jaren vervaagt en het hele genezingsproces zal tussen de 6 en 12 maanden duren.

Wat kost een dijbeenlift in Turkije?De dijbeenlift wordt uitgevoerd in de Turkse stad Istanbul. De prijs is afhankelijk van de diensten waarvan de patiënt gebruik van maakt en de combinatie met eventuele andere operaties. Een belangrijke reden om voor esthetische chirurgie in Turkije te kiezen is ze prijs, deze is gemiddeld de helft lager dan in Europa. Een indictie is te vinden op de prijslijst en bij contact leveren we een prijsopgaaf op maat. Onze diensten omvatten naast de operatie en controles ook het korset, de medicijnen en een persoonlijke assistent die u van begin tot einde begeleidt. Wij reserveren het hotel voor u en zorgen voor VIP luchthaventransfers. Niet inbegrepen zijn de vlucht, het diner en uw persoonlijke behoeften. Natuurlijk mag u ook iemand meenemen ter ondersteuning, hiervoor is geen extra hotelbetaling nodig. Zowel in het ziekenhuis als in het hotel is gratis wifi te gebruiken en in de buurt zijn verschillende wisselkantoren aanwezig om euro’s in te wisselen voor Turkse lira’s. De betaling voor de gehele behandeling kunt u op de dag van de operatie contant betalen of twee weken van tevoren overmaken.