Tandenbleken

 

Basic  (non peroxide)                                                                               

White                                                                                                          

White Diamond (meest gekozen)  

      

Zonder te veel de geschiedenis in te duiken, kent het tanden bleken zijn oorsprong in 1989 waarin tandartsen voor het eerst patent legde op het bleken van de tanden met een speciaal soort gel. In de loop der jaren zijn er veel ontwikkelingen en experimenten geweest met betrekking tot het tanden bleken. Zo werd er veel met peroxide gebleekt wat in hoge concentratie een gevaar voor het gebit en de tanden vormt. Sinds 2012 is de wet en regelgeving aangescherpt en mag er door tandartsen met maximaal 6% peroxide worden gebleekt en de overige praktijken met 0,1%. Bij Kliniek Donders willen wij het beste jongetje van de klas zijn en werken wij dan ook uitsluitend met non peroxide gels.

De kleur van de tand hangt ook af van de dikte en de kleur van het tandbeen. Hoe dikker het tandbeen, hoe geler de tand. Dit verklaart ook waarom hoektanden vaak geler zijn dan de overige tanden. Over de jaren heen krijgt iedereen te maken met een toenemende mate van zogenoemde “vuilwas” op de tanden. Dit kan ontstaan door het veelvuldig consumeren van voedsel en of dranken met kleurstoffen.

De producten die sterke kleurstoffen bevatten zijn onder andere koffie, thee, rode wijn, sigaretten en chocolade. Door overmatige consumptie van deze producten kleeft er als het ware een laagje vuil aan het glazuur. Hierdoor kleurt de tand geler dan de originele melktand. Deze “vuilwas” aan je tanden bleken wij door middel van onze bleekgel en het inzetten van een bleeklamp. Facings, kronen of bruggen kleuren van nature niet mee. Wel wordt de eventuele “vuilwas” gebleekt en zorgt dit voor een algeheel wit gebit.

 

De veilige tandenbleek methode bij Roy Donders.

Tijdens een bezoek aan onze gespecialiseerde tandenbleekpraktijk in Tilburg, kan iedere klant terecht in één van onze zeer comfortabele stoelen. Eén van onze opgeleide specialisten begint vervolgens met de controle en nulmeting van de huidige kleur van de tand. Het gaat tenslotte om het eindresultaat. Na het vaststellen van de beoogde tint en het beantwoorden van eventuele vragen met betrekking tot het tanden bleken start de eerste sessie. 

Tijdens de behandeling en het bleken van je tanden is er voldoende ruimte voor ontspanning.  Onze tandenbleek specialisten staan altijd voor je klaar.

Om de tand effectief bloot te stellen aan de gel en de lamp wordt er een mondspreider gebruikt. De lippen worden ingesmeerd met vaseline zodat de mondspreider zorgvuldig kan worden aangebracht. Na het zorgvuldig insmeren van de 8 bovenste en onderste tanden met de speciale non-peroxide gel, gaat de LED-lamp aan. De LED-lamp geeft warmte af en zorgt ervoor dat de stoffen worden geactiveerd en versnelt het blekingsproces. Het tanden bleken kan beginnen! 

Na 20 minuten “onder de lamp” is de eerste sessie voorbij en zal de gel van het gebit worden verwijderd. De spreider kan eventueel tijdelijk worden verwijderd om de lippen “rust” te geven. Na deze korte break wordt de spreider wederom aangebracht, het gebit wordt nogmaals ingesmeerd met de gel waarna de lamp weer zijn werk doet. Bij Roy Donders. kun je zelf kiezen hoeveel sessies je wil doorlopen. De behandelingen variëren van 2 sessies tot maximaal 6. De sessies worden achtereenvolgens uitgevoerd en niet verspreid over meerdere dagen.

 

Kliniek Donders betekent een schone en veilige omgeving voor u om lekker te ontspannen. Wij doen er alles aan om een goede hygiëne, veilige apparatuur en een prettige sfeer te waarborgen. Een bezoek aan Kliniek Donders blijft echter altijd voor eigen risico. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor diefstal, verlies of schade. Evenmin wordt aansprakelijkheid aanvaard voor schade aan mens of goed ontstaan in het complex.