liposuctie

Mensen geven vaak aan dat het meest ongewenste buik vet wat ze in hun lichaam hebben, het buik vet is. Wanneer je van het vet op de buik af wil, kun je liposuctie overwegen. Liposuctie is namelijk een zeer effectieve manier om van dit vet af te komen. Het heeft ook een zeer grote invloed op het uiterlijk van met name vrouwen.

 

Hoe verlies ik mijn buik vet met liposuctie?

Veel mensen willen van het vet in de buikregio af en gaan vervolgens aan de slag met diëten en buikspieroefeningen, maar raken het overtollige vet rondom de buik helaas niet kwijt. In zulke gevallen kan plastische chirurgie een oplossing aanbieden. Binnen dit type chirurgie is liposuctie de meest efficiënte manier om het vet in de buikstreek kwijt te raken. Het is dé methode om de vetcellen en de vetten uit de buik te verwijderen door middel van de vacuümmethode. De liposuctie wordt in Istanboel (Turkije) gedaan. Hier wordt u als patiënt heengebracht samen met plastisch chirurgen. Deze plastisch chirurgen zijn professionals met zeer goede referentie en de hoogste aanbevelingspercentages.

 

Hoeveel vet wordt er verwijderd met de liposuctie?

Hoeveel vet er voor u verwijderd kan worden zodat u direct kunt afvallen, is afhankelijk van uw BMI. Ook spelen er andere factoren mee. De belangrijkste van deze factoren is het oordeel en advies van de chirurg die de operatie uitvoert. De chirurg zal zijn of haar advies uitbrengen op basis van uw gezondheid en zal dit meden aan de hand van, onder meer, het BMI. Ook uw gezondheid, leeftijd, medicijngebruik, eerdere operaties, eventuele chronische ziektes etc. spelen mee. Het maximale buik vet wat door middel van de liposuctie verwijderd wordt is 7% van uw totale lichaamsgewicht. Wanneer alle eerder benoemde controles zijn gedaan, zal de arts bekijken of het voor u mogelijk is om de 7 procent vet te verwijderen. Wanneer de gezondheids- en pre- operatietesten positief zijn, kan er 7 procent vet (van het totale lichaamsgewicht) verwijderd worden. Dit kan zowel bij de buik, maar ook aan de zijde van de rug wanneer u dit wil. Alle operaties dragen risico's met zich mee en voor de arts heeft het de prioriteit om, aan de hand van deze criteria, de risico's tot een absoluut minimum te beperken.

 

Hoe verloopt een liposuctie van de buik?

Het doel van de liposuctie is natuurlijk het verwijderen van vet (en vetcellen) uit uw lichaam. Chirurgen gebruiken hiervoor verschillende methoden, waarvan een klassieke of Vaser liposuctie de beste opties zijn.

Een liposuctie van de buik wordt altijd gedaan onder algehele verdoving (anesthesie), zo voelt u dus ook geen pijn gedurende de operatie. Voorafgaand aan de operatie zal de chirurg de delen van het lichaam bepalen waar het buik vet precies verwijderd zal worden. De chirurg zal deze gebieden ook aftekenen op uw lichaam. Gedurende de liposuctie worden er canules verbonden met het liposuctieapparaat, deze canules dienen ervoor om de vetten te helpen opzuigen.

Een liposuctie van de buik duurt gemiddeld zo'n twee uur lang. Wanneer er op diverse plekken van het lichaam vet verwijderd moet worden, duurt de operatie ook langer. Nadat de operatie klaar is, wordt u wakker gemaakt en naar uw kamer gebracht. Hierna wordt er een nabehandelingsplan opgesteld zodat u zich snel weer beter voelt.

Het is na een liposuctie normaal dat er wat pijn optreedt in de gebieden waar er vet is verwijderd. Het wordt bij dit type operatie dan ook aangeraden om een nacht in het ziekenhuis te verblijven. Indien de arts het voor uw herstel nodig acht, kan het zijn dat u gevraagd wordt om twee nachten in het ziekenhuis te overnachten.

 

Worden er tijdens de liposuctie drains aangebracht in de buik?

Het is aan de plastisch chirurg om te beslissen of er drains aangebracht worden tijdens de liposuctie; niet iedere patiënt zal drains aangebracht krijgen gedurende de operatie. Bij de uitvoering van liposucties, is de voorkeur voor het aanbrengen van drains recentelijk toegenomen; dit komt doordat het door middel van drains gemakkelijker is om controle te hebben over eventuele bloedingen die zich in het lichaam kunnen voordoen. Indien er drains worden ingebracht, worden deze de volgende dag door de arts weer verwijderd.

 

Waar moet ik op letten na mijn buik liposuctie?

Aan het einde van de operatie krijgt u alvast een korset aangedaan. Door middel van dit korset wordt het gemakkelijker voor uw lichaam om in versneld tempo vocht af te voeren. Het is belangrijk dat u het korset na de operatie blijft dragen. Uw arts zal een aanbeveling doen voor de termijn waarin u het korset moet dragen, het is belangrijk dat u deze aanbeveling opvolgt.

Verder is het van belang dat u na de operatie regelmatig uw medicijnen inneemt. U zult op doktersrecept pijnstillers en antibiotica ontvangen. Op de tweede dag na de operatie begint u langzaamaan weer reguliere dagelijkse bezigheden op te pakken en gaat u weer wat bewegen. Sporten kunt u nog even niet doen, wel kunt u 1 week na de operatie starten met wandelingen. Ook kunt u lichte oefeningen doen om het herstelproces wat sneller te laten verlopen.

Een andere methode die we aanraden is massage; na uw liposuctie kunnen massages van een ervaren masseur uw lichaam helpen om het vocht sneller af te voeren. Ook zullen de massages helpen bij de lichaamsvorming na de operatie.

 

Kan ik weer aankomen na mijn liposuctie?

Dit is met name afhankelijk van hoe u uw levensstijl inricht na uw liposuctie; wanneer u een ongezond eetpatroon en een zittend leven heeft, is het na de operatie mogelijk om na verloop van tijd weer aan te komen. Hier gaat wel meer tijd overheen, omdat de vetcellen uit uw lichaam verwijderd zijn. Het is belangrijk dat u gezonde voedings- en sportgewoontes oppakt en/of doorzet.

Zoals eerder beschreven is bij de liposuctie niet alleen het vet, maar zijn ook de vetcellen uit dit gebied in uw lichaam verwijderd. Hierdoor zal u niet zomaar weer aankomen na de liposuctie, tenzij het vet in een niet-vetcelgebied weer wordt opgevuld met vet. Het vet kan zich weer gaan ophopen wanneer u overmatige of onevenwichtige eetgewoonten hanteert.

 

Hoe lang moet ik in Turkije zijn voor mijn liposuctie?

Voor een buikliposuctie is een verblijf van vijf á zes dagen afdoende. De eerste nacht zult u in het ziekenhuis verblijven, de resterende nachten zult u in het hotel doorbrengen. Op de derde dag na uw operatie gaat u bij uw arts langs voor controle. Na deze controle kunt u, indien gewenst, weer terugkeren naar huis.

 

Hoeveel kost een buikliposuctie?

Naar verhouding zijn de prijzen voor buikliposuctie in Turkije een stuk voordeliger! Via Health Beauty Travel krijgt u de keuze uit verschillende voordelige prijspakketten voor diverse ingrepen. In het prijspakket voor de buikliposuctie zijn het hotel, de medicijnen, uw korset, assistent, tolk en uw vip transfer inbegrepen. Wil u graag meer informatie ontvangen? Neem dan telefonisch of per mail contact op met onze assistent. Ook kunt u ons een bericht sturen op WhatsApp.