Rug Liposuctie


Waarschijnlijk ben je wel bekend met het concept van een liposuctie. Kort uitgelegd is een liposuctie een manier om niet alleen vet uit het lichaam te verwijderen, maar ook om het lichaam te vormen. Mannen en vrouwen kiezen voor een liposuctie als ze met alleen meer bewegen en diëten hun overtollige vet niet kunnen verbranden. Zeker wanneer ze het vet kwijt willen raken op specifieke plekken op hun lichaam. Mensen met overgewicht kunnen kiezen voor een liposuctie om gezondheidsredenen of esthetische redenen.

Tijdens een liposuctie operatie wordt wel 8-10 kilo aan vet verwijderd. Dit is een flinke hoeveelheid vetweefsel, daarom is het belangrijk dat de patiënt gezond is voordat de operatie begint. Een grote hoeveelheid vet weghalen kan namelijk het lichaam uit balans halen. Voordat er aan een operatie wordt begonnen, moeten de plastische chirurg en de anesthesie arts dan ook beiden toestemming geven. Ze kijken hiervoor naar de bloedwaarden en algemene gezondheid van de patiënt. Als de chirurg en de arts toestemming geven, kan de liposuctie beginnen om de wenselijke hoeveelheid vet te verwijderen.

 

Wat houdt een rug liposuctie operatie in?
Voordat een patiënt wordt doorverwezen voor een rug liposuctie, is er eerst een consult met de arts. Na dat consult kan er voor een rug liposuctie gekozen worden. Voordat een patiënt goedgekeurd wordt voor de operatie, wordt er gekeken of de patiënt deze fysiek en ook mentaal aankan. Specialisten zullen eerst enkele tests uitvoeren, voordat zij toestemming geven voor een rug liposuctie. Het is ook belangrijk dat de patiënt voor de operatie zo min mogelijk drinkt of rookt. Ook kan het zijn dat de patiënt met bepaalde medicijnen moet minderen of stoppen, als deze voor problemen kunnen zorgen tijdens de operatie.

Een vaser liposuctie kan een patiënt helpen om losse spieren in de rug steviger te maken. Zo kan een rug liposuctie gebruikt worden om problemen op te lossen die niet verholpen kunnen worden door diëten of sporten. Een rug liposuctie zorgt voor een gezondere aanzien van de rug, zonder dat de zenuwen, het bindweefsel of het bloedweefsel beschadigd wordt.

 

Rug liposuctie gecombineerd met de buik en heupen
Het kan zijn dat een patiënt naast vetophopingen in de rug, ook last heeft van vetophopingen in andere gebieden. Een combinatie die je vaak ziet wanneer patiënten kiezen voor liposuctie om esthetische redenen, is een liposuctie waar de rug, zwembandjes, de buik en de heupen allemaal in een enkele operatie worden aangepakt. Door deze gebieden gezamenlijk aan te pakken kan de chirurg de patiënt een mooi figuur geven.

 

Herstel na de operatie
Na een rug liposuctie kan het zijn dat u last krijgt van milde klachten zoals pijn. Mogelijk is het nodig dat u de nacht doorbrengt in het ziekenhuis. Vaak wordt u de volgende dag al ontslagen, mits uw arts hiervoor toestemming geeft. Een rug liposuctie kan worden uitgevoerd onder lokale of algemene anesthesie, voor welke gekozen wordt hangt af van verschillende factoren. Per operatie wordt bekeken wat de beste optie is. Na de operatie zal uw arts u onderzoeken. Gebaseerd op dat onderzoek zal de arts u adviseren wanneer u weer uw dagelijkse bezigheden kunt uitvoeren, zoals bijvoorbeeld sporten. In de meeste gevallen kunt u binnen enkele dagen weer normaal functioneren.

 

Hoeveel kost een rug liposuctie in Turkije?
Op deze website, onder het kopje ‘prijzen’ vindt u alle informatie over hoe duur een rug liposuctie is en hoe duur de controles zijn. Naast de kosten voor de rug liposuctie, zijn er nog andere kosten die komen kijken bij een rug liposuctie in Turkije. Zoals het hotel, de VIP transfers, een medische gids en natuurlijk het ziekenhuis. Bij de prijs voor een rug liposuctie zijn deze kosten allemaal inbegrepen.