Borstvergroting


Als symbool voor het vrouw zijn vormen de borsten de belangrijkste lichaamsdelen wanneer het gaat over het benadrukken van de lichaamsbouw van de vrouw. Het geven van borstvoeding vormt de voornaamste functionaliteit van de borsten. Los daarvan is het onontbeerlijk als onderdeel van de seksualiteit.

Wanneer vrouwen ontevreden zijn over hun borsten, zorgt dit vaak voor ongelukkige gevoelens. Wanneer dit het zelfvertrouwen ondermijnt, kan een borstvergroting een effectieve oplossing voor deze vrouwen zijn.

Alles over borstvergroting


Wanneer vrouwen hun borsten niet mooi vinden, zorgt dit vaak voor ongelukkige gevoelens. Vooral vrouwen die ontevreden zijn over hun borstomvang, opteren voor een borstvergroting. Met siliconenprothesen, ook wel borstimplantaten genoemd, kunnen de borsten worden vergroot.
Het is een ingreep die bij het zien van het resultaat meteen al gelukkig kan maken. De redenen waarom vrouwen kiezen voor een borstvergrotingsoperatie zijn verschillend.

Doorgaans duurt een borstvergrotingsoperatie gemiddeld één à twee uur. Wanneer de borstvergrotingsoperatie wordt gecombineerd met een borstlift kan de operatie langer duren.

Een borstvergrotingsoperatie vindt plaats onder algehele anesthesie. Dit betekent dat je niet bij bewustzijn bent. Na de ingreep wordt je als patiënt na de operatie naar de kamer gebracht. De eerste dertig minuten na de operatie komt het al eens voor dat patiënten het koud krijgen, dat is volkomen normaal. Hierover hoef je je geen zorgen te maken.

Na de operatie worden het garantiebewijs en de doos van de prothese die werd aangebracht bij de patiënt aan haar overhandigd.

De patiënt zal een enkele nacht moeten overnachten in het ziekenhuis. Dat de patiënt gedurende de eerste nacht in het ziekenhuis lichte pijn zal hebben, is volkomen normaal. Via een infuus zullen er antibiotica en pijnstillers worden toegediend gedurende het verblijf in het ziekenhuis.

De dag na de operatie zullen er nog enkele controles worden gedaan, waarna de ontslagprocedure kan worden gestart. De laatste controles worden twee dagen later gedaan, waarmee de borstvergrotingsoperatie is voltooid.

In de top-drie zijnde van de wereldwijde meest uitgekozen landen wat betreft borstvergrotingsoperaties, heeft Turkije zijn naam waar gemaakt.

De borstvergrotingsoperaties worden uitgevoerd in Turkije in volledig uitgeruste klasse A ziekenhuizen. De borstvergrotingsoperatie zal ook steevast door een ervaren specialist worden uitgevoerd.

Wat betreft het ondergaan van borstesthetiek, hebben vrouwen hiervoor uiteenlopende redenen. Vandaar dat de operatie speciaal ontworpen wordt op maat van de patiënt.

 • Het kan worden uitgevoerd bij vrouwen die van mening zijn dat hun borsten niet groot genoeg zijn. Niet enkel de borstvergroting is prioritair bij het plannen van de borstvergrotingsoperatie. Ook de verhouding tussen taille en heupen dient te worden berekend. Deze verhouding is immers van groot belang.
 • Het komt ook voor dat een onevenredige verhouding de reden vormt voor de borstesthetiek. Hiermee wordt bedoeld dat de ene borst groter is dan de andere borst. In dat geval kan de borst zowel vergroot als verkleind worden. Heel veel vrouwen bevinden zich in een situatie als deze. Soms kan het verschil tussen beide borsten heel groot zijn. In dat geval kan borstesthetiek een oplossing bieden.
 • Andere reden voor het ondergaan van borstoperaties kunnen bestaan uit het herstellen of reconstrueren van de borsten na een operatie ter bestrijding van borstkanker, het kan ook zijn dat de borsten ontbreken.
 • Ook patiënten die na de bevalling borstvolume verliezen, kunnen met borstesthetiek te maken krijgen. Bij deze vrouwen kan de borstvergrotingsoperatie worden gecombineerd met een borstlift.
 • Wanneer vrouwen na een maagverkleiningsoperatie op korte tijd heel snel hun gewicht verliezen, kan dit resulteren in verlies van borstvolume en het krijgen van slappe borsten. Ook bij deze situatie kan de borstvergrotingsoperatie worden gecombineerd met een borstlift.

Types siliconenprothesen


De borstimplantaten of siliconenprothesen die worden gebruikt bij de borstesthetiek kunnen verschillend zijn qua vorm, grootte, volume en structuur.

Hoe groot zijn de maten van siliconenprothesen in cc?


De grootte van de borstimplantaten varieert van 200 tot 800 cc. Bij de gehanteerde siliconenimplantaten kan worden gestart vanaf 200 cc en zal men op basis van de lichaamsbouw van de patiënt maar ook gelet op de vraag van de patiënt kunnen verhogen tot 800 cc. De siliconenmaat waar het meeste vraag naar is ligt tussen de 250 en 450 cc.

Bij het kiezen van de borstimplantaten is de persoonlijke keuze van de patiënt prioriair. Doorgaans houden vrouwen er van om grote borsten te hebben. Voor ons is de individuele wens van de vrouw zeer belangrijk. Daarom wordt steeds in samenspraak met de patiënt beslist wat de siliconenmaat zal worden en welk type van siliconen er zal worden gebruikt.

Ronde borstimplantaten


Er wordt ons heel vaak de vraag gesteld of de siliconen in druppelvorm of rond dienen te zijn. We bespreken de verschillen tussen beide.
De vorm waar het meeste vraag naar is zijn de ronde borstimplantaten. De lichaamsbouw van de patiënt haar individuele voorkeuren worden steeds in beschouwing genomen.

 • Er gebeurt een evaluatie van de dikte van de borstspier en van de borsthuid.
 • Er wordt berekend wat de afstand bedraagt tussen de schouder en de tepel.
 • Er wordt een controle uitgevoerd of er al dan niet sprake is van een verzakking van de borststructuur.
 • De voorkeuren van de patiënt worden besproken
 • Er wordt bevraagd of de patiënt al eerder borstesthetiek heeft ondergaan.

Ronde siliconen: voordelen

 

 • De meeste patiënten hebben het liefste volle borsten. Wanneer men dan een bikini of bh draagt levert dat een mooie décolté op. Omdat ronde borstimplantaten de borsten voller maken, zijn deze hiervoor ideaal.
 • Er wordt een décolté gecreëerd zelfs zonder dat de vrouw een bh hoeft te dragen.
 • Bij het liften van borsten genieten ronde implantaten de voorkeur.

Druppelvormige silliconen


Deze vorm wordt vaak vergeleken met de vorm van waterdruppels. Onderaan zijn deze siliconen voller dan bovenaan. Bij de keuze voor de druppelvormige prothesen wordt de lichaamsbouw van de patiënt geëvalueerd.

 • Er gebeurt een evaluatie van de dikte van de borstspier en van de borsthuid.
 • Er wordt berekend wat de afstand bedraagt tussen de schouder en de tepel.
 • Er wordt een controle uitgevoerd of er al dan niet sprake is van een verzakking van de borststructuur.
 • De voorkeuren van de patiënt worden besproken
 • Er wordt bevraagd of de patiënt al eerder borstesthetiek heeft ondergaan.

Druppelvormige siliconen: voordelen

 

 • Geschikt voor vrouwen die geen borsten hebben
 • Geschikter voor vrouwen die geen overdreven décolté wensen

Hoe verloopt de plaatsing van een borstprothese?


Vanaf drie plaatsen kunnen de implantaten worden ingebracht in de borst. De plaatsing kan onder de tepel, onder de borst maar ook onder de oksel gebeuren.

Onder de borst is de meest gehanteerde methode. Dit voorkomt schade aan de melk- en borstklieren. Omdat het litteken in het onderste gedeelte van de borst is, is het minder zichtbaar en zal het litteken ook sneller herstellen.

Ook een optie is het plaatsen van het implantaat over of onder de borstspier. Meestal gebeurt de plaatsing onder de spier.

Herstelproces na de borstvergroting


Een dag tot twee dagen na de operatie kan men nog wat pijn verwachten. Er zal een gevoel van volheid en zwelling merkbaar zijn in de borst.

Vanaf de derde dag voelt u zich comfortabeler. U kan dan uw armen en romp makkelijker bewegen. Een drie- tot viertal dagen na de operatie mag u douchen. Bij de laatste controle zal uw arts u hierover adviseren.

Tot een maand na de operatie draagt u een sportbeha. Deze zal helpen om de borsten te vormen.

De eerste vijf à zes weken volgend op de operatie mag u niet aan krachttraining doen. Wandelen aan een traag tempo is wel toegestaan. Gedurende twee maanden mag u ook niet naar de sauna, de zonnebank of het stoombad.

Wat zijn de prijzen voor borstvergroting in Turkije?


De borstvergrotingsoperaties vinden plaats in Istanbul. Er wordt samengewerkt met klasse A ziekenhuizen en er wordt u een 'all-inclusive' pakket aangeboden met onder andere hotelovernachtingen, VIP-airportservice, postoperatieve compressie-BH, FDA-goedgekeurde siliconen en een persoonlijke begeleider. Onder het tabblad 'prijslijst' kan u de in Turkijke gehanteerde prijslijst terugvinden. Voor meer uitgebreide informatie mag u ons steeds bellen, mailen of een bericht zenden via Whatsapp.

Via het formulier E-consult kan u uw medische achtergrond en foto's uploaden, daarna zullen we zo snel mogelijk met u contact opnemen.

Veelgestelde vragen

 

Wat bedraagt de levensduur van de borstimplantaten?


Er wordt vanuit gegaan dat de borstimplantaten gedurende de rest van je verdere leven zullen meegaan. Soms dienen ze na vijftien tot twintig jaar te worden vervangen omwille van de zwaartekracht of het ouder worden, waardoor ze kunnen verzakken.

Kan ik na een borstvergroting borstvoeding geven?


Doordat de implantaten onder het borstweefsel worden geplaatst, raken de melkklieren of het borstweefsel niet beschadigd. Het geven van borstvoeding vormt dan ook geen enkel probleem.

Volstaat het om de boezem te laten vergroten met implantaten wanneer ze hangen?


Bij een minimale verzakking kunnen borstimplantaten alleen al toereikend zijn. Het liften van de borsten gebeurt vaker bij slappe borsten.

Kan ik een borstvergroting laten doen voor de zwangerschap?


Er is geen reden om de borstvergroting uit te stellen. Net zoals een borstvergroting geen problemen oplevert wanneer men borstvoeding wil geven.

Zullen anderen merken dat ik een borstvergrotingsoperatie heb ondergaan?


Het zou kunnen dat het uw partner niet opvalt, tenzij u het hem zegt. De siliconenmodellen die tegenwoordig worden gebruikt zijn natuurlijker en zachter.

Kan ik siliconen er weer laten uithalen indien ik dat wens?


Dit is altijd mogelijk

Welk merk siliconen zal er worden gebruikt?


Het gaat over de mentor prothese of de motiva prothese

Mijn borsten hebben een verschillende grootte, wat nu?


In dat geval worden verschillende maten van siliconen gebruikt.

Waar vinden de borstvergrotingsoperaties plaats?


De borstvergrotingsoperaties zullen worden uitgevoerd in Istanbul, in Turkije.

Hoeveel dagen zal ik in Turkije moeten verblijven voor een borstvergrotingsoperatie?


Uw verblijf in Turkije zal vier dagen in beslag nemen.

Laat een borstvergroting een litteken na?


Doordat de incissie wordt gemaakt aan de onderaan de borst, zal de wond sneller genezen en het litteken eerder verborgen blijven. Na een tijdje zal het litteken ook gaan vervagen.